Voordelen van Zonnepanelen

MINDER AFHANKELIJK VAN ENERGIELEVERANCIERS

Doordat zonnepanelen veelal het grootste gedeelte van je verbruik opvangen, ben je minder afhankelijk van je energieleverancier. Dit betekent dat je direct geld gaat besparen op je energierekening.

De Prijzen van zonnepanelen zijn gedaald

Omdat de prijzen van de zonnepanelen flink gedaald zijn heb je als consument een kortere terugverdientijd. Je installatie gaat gemiddeld 25 jaar mee. De gedaalde prijs en het terug kunnen vorderen van de BTW maken zonnepanelen een interessante investering.  

Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig

Doordat zonnepanelen een zelfreinigende laag bevatten, zullen vuil als zand en vogelpoep er makkelijk van afspoelen bij regen (gelukkig hebben we daar in Nederland meer dan genoeg van). Mochten er toch problemen ontstaan die niet vanzelf weggaan, dan raden wij aan om de zonnepanelen te laten reinigen om schade te voorkomen. Een zonnepaneel bevat vrij weinig onderdelen, dit zorgt ervoor dat er weinig technische problemen kunnen ontstaan. 

Bekijk de extra voordelen in combinatie met zonnepanelen

Optimizers

Optimizers zorgen ervoor dat elk zonnepaneel een optimale werking behoudt. Bij een zonnesysteem waar alle zonnepanelen aan elkaar gekoppeld zijn (dit noemen we een string) zal het systeem altijd werken op het niveau van het slechts werkende zonnepaneel. Dit komt doordat er bijvoorbeeld schaduw op één van de zonnepanelen valt. Optimizers zorgen ervoor dat wanneer dit het geval is, elk zonnepaneel individueel blijft werken en dus geen vermogen verliest. Alleen het zonnepaneel waar schaduw op valt verliest dan vermogen.

Electrische apparaten

Op het moment dat je zonnepanelen gaat aanschaffen, is het slim om te gaan kijken naar de apparaten die je gebruikt. Kook je bijvoorbeeld op gas? Dan kun je de mogelijkheid om over te stappen op elektrisch koken onderzoeken. Je zou dit verbruik dan direct kunnen onderbrengen in de stroom die je opwekt.

Monitoring

Door je zonnesysteem via ons te laten monitoren, sta je als klant altijd garant voor een ultiem presterend systeem. Mochten er problemen zijn in de verbinding of met de opbrengst dan krijgen wij hier een melding van en lossen wij dit kosten loos op. Op deze manier blijft u een perfect presterend systeem behouden.

Micro omvormer(s)

Traditioneel gezien worden er bij de meeste mensen nog steeds veel omvormers in de woning gehangen. Micro omvormers worden steeds vaker geïnstalleerd, een micro omvormer is een klein kastje die je onder de zonnepanelen monteert, de omvormer zet de opgewekte stroom direct om in bruikbare stroom. Daarnaast zorgen ze ervoor dat elk zonnepaneel zijn optimale werking behoudt. Vaak worden er twee tot vier zonnepanelen op één micro omvormer geïnstalleerd. Het voordeel van een micro omvormer is dat ze bij kleinere installaties vaak goedkoper zijn en minder ruimte in beslag nemen. Daarnaast heb je geen omvormers meer in je woning hangen omdat de micro omvormers onder de zonnepanelen worden geïnstalleerd.

Warmtepomp

Omdat warmtepompen gevoed worden met elektriciteit, kunnen ze goed gecombineerd worden met zonnepanelen. Voor bestaande woningen is het bijvoorbeeld interessant om een hybridepomp aan te schaffen. Dit voorkomt een grote verbouwing en maakt je woning al een stuk groener.

Laadpaal voor je auto

Wanneer je een elektrische auto aanschaft betekent dit vaak dat er een laadpaal moet komen. Ook de elektrische auto kan mooi meegenomen worden in de het verbruik. Heb je op dit moment nog geen interesse in een elektrische auto? Maar verwacht je dit in de toekomst wel aan te gaan schaffen, dan kunnen wij hier rekening mee houden in de lay-out, of direct met de installatie.

 

Wij gaan voor een groene toekomst

 
 

In de Afgelopen 2 jaar hebben wij meer dan 1.000+ projecten afgerond. Van het creëren van groene daken naar het leggen van vele meters vloerverwarming. Wil jij dat wij dit ook voor jou doen? En heb je alle informatie gevonden om de juiste keuze te maken. Begin dan ook gelijk met vergroening van je toekomst en vraag direct een offerte aan!

 

Wat kun je alvast doen..

Om het proces voor ons te versnellen kun je bijvoorbeeld alvast de volgende punten onderzoeken en doorgeven bij de aanvraag.

– Is er een extra groep aanwezig op zolder.

– Weet je toevallig of je een 3 fase of 1 fase meterkast hebt. 

– Zijn er loze buizen waar kabels doorheen getrokken kunnen worden.

– Eventueel extra informatie bij een bitumen dak. (type onderconstructie)

– Gaat er in de toekomst gezinsuitbreiding plaats vinden.

– Gaat er in de (nabije) toekomst een elektrische auto komen of andere elektrische apparaten die er voor gaan zorgen dat het elektra verbruik omhoog gaat.

– Wanneer wilt u de installatie geinstalleerd hebben. 

Gaat het om een nieuwbouw woning, Geef ons dan het huidige verbruik door of probeer uit te zoeken wat het mogelijke verbruik kan gaan worden in de nieuwe woning. Ook de afmetingen