FAQ

FAQ

Misschien dat deze pagina alle antwoorden op je vragen heeft.

Zonnepanelen.

Ja, het is mogelijk dat er tijdens de installatie van jouw nieuwe zonnepanelen dakpannen sneuvelen. Oude dakpannen kunnen bijvoorbeeld broos zijn en daardoor breken.
Ja wij geven 10 jaar installatiegarantie. Dit houdt in dat wanneer er iets binnen deze periode kapot gaat wij dit zonder kosten vervangen.
Ja, na ontvangst van de definitieve offerte kun je jezelf aanmeldden op de website. Op het moment dat het zonnesysteem op je dak ligt kun je direct beginnen met terug leveren.

www.Energieleveren.nl

Controleer bij je netbeheerder of je een nieuwe meter nodig hebt. Je kunt hier je postcode, huisnummer en de laatste 6 cijfer van je meternummer invullen en je kunt dan direct zien of de huidige meter geschikt is voor terug levering. Heb je in het verleden een afspraak voor het vervangen van een nieuwe meter geannuleerd? Dan heb je vaak geen mogelijkheid meer om hem gratis te laten vervangen. Voor de eventuele kosten kun je terecht bij je netbeheerder.

www.energieleveranciers.nl
Ja dit kunnen wij voor je regelen. Op de pagina btw teruggaaf kun je ons formulier downloaden. Vul deze in zijn geheel in en wij zorgen voor de rest.
Ja dit klopt. De omvormer (applicatie) laat zien wat het totaal aan opgewekte stroom is van je zonnesysteem. De slimme meter laat de stand zien van de terug geleverde stroom inclusief de verbruikte stroom.
Je zonnepaneel houdt niet van extreem warme dagen. Het zijn net Nederlanders. Een zonnepaneel heeft een ideaal weertje nodig om optimaal te werken. De beste maanden zijn Mei, Juni en Juli. De zon staat lekker hoog en de dagen zijn lekker lang.

Bij temperaturen boven de 25° gaat je opbrengst licht achteruit. Dit heeft er mee te maken dat het zonnepaneel warm wordt, bij elke 10° stijging boven de 25° daalt je opbrengst met circa 5%. Gelukkig zijn er meer optimale zomerdagen in Nederland dan mindere.
Wp betekent Wattpiek. Dit is het vermogen wat een zonnepaneel aan kan. Maar hou er rekening mee dat dit vanuit de fabriek berekend is onder de meest ideale omstandigheden. Wat bepaald wat je werkelijke opbrengst is heeft met een aantal factoren te maken. Bijvoorbeeld in welk deel van het land je woont, oriëntatie van je dak, schaduw en de helling in °graden.

Deze opbrengstfactoren worden gemeten met een gemiddelde kWh (kilowatt per uur) per geïnstalleerde Wp (wattpiek). In Gelderland geld er bijvoorbeeld gemiddeld zo'n 0.90 kWh per Wp, waar er in Groningen 0.94 kWh per Wp berekend wordt. Gemiddeld in Nederland over het jaar 2019 was dit 0,90 Kwh per Wp.
Mono en Polykristallijnen zonnepanelen zijn verschillend in de manier waarop de kristallen zijn verwerkt. Monokristallijnen cellen liggen allemaal in dezelfde richting, waar Polykristallijnen cellen door elkaar heen liggen. In de praktijk presteren Mono zonnepanelen per M2 beter dan de Poly kristallijnen zonnepanelen.
Tijdens het produceren van zonnepanelen wordt er Co2 uitgestoten. Zonnepanelen gaan gemiddeld 25 jaar mee, de compensatie van deze uitgestoten Co2 is vaak al binnen 3 jaar bereikt. De overige levensduur van de panelen zullen de Co2 uitstoot te beperken, aangezien zonnepanelen zelf niets meer uitstoten.
Hoe snel jij je investering terugverdient verschilt per situatie. Vaak zit de terugverdienperiode tussen de 5 en de 8 jaar. Met de software waarmee wij de meest geschikte opstelling berekenen voor jou dak, proberen wij de terugverdientijd zo kort mogelijk te houden.
Salderen is het verrekenen van je geleverde energie aan de energieleverancier afkomstig van je zonnepanelen, tegenover je totale verbruikte energie. Stel je levert 4000 Kwh terug aan de energieleverancier en zelf heb je 3000 kWh verbruikt. De leverancier saldeert (verrekent) dit met elkaar op je eindafrekening tegenover hetzelfde tarief waarmee je afneemt.

Je hebt in de bovenstaande situatie 1000 kWh terug geleverd. Hierover krijg je een terug leververgoeding deze vergoeding ligt vaak tussen de 0,04 - 0,12 per kWh.

Vanaf 2023 tot 2031 zal de terugleververgoeding afgebouwd worden. Dit gebeurt met 9% per jaar tot 28% in 2030. Daarna zal de regeling in 1x afgebouwd worden naar 0%.

Dit houdt in dat je na 2023 nog maar over 91% mag salderen over je te veel terug geleverde energie. Je mag dus niet meer die 1000 kWh salderen uit het bovenstaande voorbeeld maar nog maar 91% over die 1000 kWh. Na 2031 mag je alleen nog maar energie terug leveren tegenover een lagere terug leververgoeding.

Let goed op! Deze regeling is nog steeds niet officieel door de regering bepaald. Er zijn recent berichten naar buiten gekomen dat de huidige regering de salderingsregeling erg interessant vindt

Lees hier. Salderingsregeling op losse schroeven.

Als de salderingsregeling in de toekomst wel stopt blijven zonnepanelen nog steeds interessant. Momenteel zijn accu's nog erg kostbaar maar in de toekomst zullen deze goedkoper en beter worden. Deze accu’s slaan de niet verbruikte energie op zodat je deze ook s ’avonds kunt gebruiken wanneer je zonnepanelen niets opwekken. Je zult dan op lange termijn geen stroom meer van een energieleverancier nodig hebben.

Vloerverwarming.

De warmte in een woning kan door verschillende oorzaken verloren gaan. Warmteverlies komt bijvoorbeeld voor bij kruipruimtes, maar er is ook verlies door ramen, ventilatie of kieren. Een transmissieberekening berekent het warmteverlies van de woning. De transmissieberekening bestaat uit 3 onderdelen: transmissieverliezen, warmteverliezen en opslagwarmte. Deze gegevens gebruiken we vervolgens om de capaciteit te berekenen die benodigd is per m3, om je woning te verwarmen met vloerwarming.
Het liefst leveren wij een dicht vloerverwarming systeem af. Mocht het echt noodzakelijk zijn om een koppeling te plaatsen, dan gebruiken wij alleen maar perskoppelingen.
Bij een open verdeler inclusief pomp wordt warm en koud water gemengd tot de juiste temperatuur. Gebruik je bijvoorbeeld een cv-ketel samen met vloerverwarming, dan is de aanvoertemperatuur van de cv-ketel te warm voor in de vloerverwarming. De pomp zorgt ervoor dat de temperatuur gemengd wordt. Een gesloten verdeler mengt geen koud en warm water, deze kun je bijvoorbeeld goed gebruiken bij een warmtepomp. Omdat de warmtepomp van zichzelf al een lage temperatuur water aanvoert.
Tijdens het leggen van vloerverwarming houden wij altijd rekening met de waterleidingen. Wij houden standaard een afstand van 30 cm van de waterleidingen.
In de meeste nieuwbouwwoningen wordt veelal geen radiatoren meer geïnstalleerd. Hierbij wordt de vloerverwarming hoofdverwarming. De verwarming 's capaciteit komt dus alleen vanuit het vloerverwarmingssysteem. Wanneer er bij een bestaande woning nog wel radiatoren blijven hangen, spreken we van een bijverwarming. De vloerverwarming werkt samen met de radiatoren om uw woning te verwarmen.
Op het moment dat er stadsverwarming geïnstalleerd wordt in combinatie met vloerverwarming zitten er een aantal eisen aan vast. Stadsverwarming is verwarming die vanuit een centrale warmtebron komt. Deze wordt gedeeld met meerdere woningen. Elke stad heeft zijn eigen leverancier en eisen qua apparatuur. Ga na bij je gemeente wat de mogelijkheden in jouw buurt zijn wat betreft stadverwarming.
Een koude zone is een zone waarbij er veel kou tegen een gevel aan komt. Denk bijvoorbeeld aan een zone die bij een groot raam zit. Deze koude zones worden door ons altijd met een verlegafstand van 10 cm geïnstalleerd. Dit doen we om ervoor te zorgen dat er genoeg warmtecapaciteit in deze zones is.
De gang is vaak een transportzone om de vloerverwarmingsbuis richting andere verblijfsplekken in de woning te transporteren. Omdat er altijd wel een zone warm is bijvoorbeeld de woonkamer kun je dus altijd warmte in de gang waarnemen.
Wordt een ruimte in de woning niet warm? Voel dan eerst of de slangen aan de verdeler wel warm zijn. Wanneer deze warm zijn dan bestaat er een mogelijkheid dat er ergens vuil of lucht in de leidingen zit. Zijn de slangen van de vloerverwarming niet warm? Dan kan het probleem technischer zijn. Neem in beide gevallen contact met ons op. Daarnaast kan het probleem ook eenvoudig te verhelpen zijn als de batterij van je "draadloze" thermostaat leeg is, kan je deze eenvoudig zelf vervangen.
Als het vriest installeren wij geen vloerverwarming tenzij de woning of het gebouw verwarmd is. Vrieskou kan ervoor zorgen dat er haarscheurtjes in de slang komen. De slang wordt hierdoor gevoeliger voor lekkages.
Ja, de vloerverwarmingsbuis heeft een garantie van 50 jaar. Met een vervolgschade van 10 jaar.
Wanneer er in de woning verschillende lengtes in een groep zitten. Dan betekent het dat elke groep een ander vermogen nodig heeft. Door de installatie in te regelen zorg je ervoor dat benodigde water afgesteld wordt op de lengte van die specifieke groep. We praten hier over een flow van liters per minuut.

Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via de chat of email.

Je kunt voor al je vragen bij ons terecht. Mocht er op dit moment niemand aanwezig zijn op de chat (Whatsapp), stuur ons dan gerust een email. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op. 

Adres:

7311 HZ
Apeldoorn, Nederland
Florusse Installaties

Email:

info@Florusseinstallaties.nl