De voordelen van vloerverwarming

Extra voordelen van vloerverwarming.

Natuurlijk is het belangrijkste voordeel de warme voeten, maar laten we even kijken welke positieve voordelen vloerverwarming nog meer heeft. 

Meer ruimte

Als je vloerverwarming hebt hoef je geen rekening te houden met radiotoren tijdens het inrichten van de woning. Doordat de ouderwetse radiatoren uit je woning weg zijn (alleen bij hoofdverwarming) heb je overduidelijk meer ruimte over. Geen leidingen meer in het zicht, meer leefruimte of misschien ruimte voor een extra kast?


 

Weinig onderhoud

Nadat de vloerverwarming is geïnstalleerd heb je hier bijna geen omkijken meer naar. De vloerverwarmingsbuis wordt voordat de dekvloer gestort wordt gecontroleerd op lekkages. De onderdelen van de vloerwarming gaan lang mee, dit komt doordat de meeste onderdelen vrij statisch zijn. Dit maakt de vloerverwarming duurzaam.


 

Betere warmte verdeling

Vloerverwarming verwarmt vanaf de grond. Radiatoren verwarmen vanaf de zijkant. Hieronder wordt uitgelegd hoe de luchtstroming van radiatoren en vloerverwarming van elkaar verschillen.

Een betere warmteverdeling bij vloerverwarming

Het is bij de meeste mensen bekend dat de vloerverwarming een betere warmteverdeling heeft ten opzichte van traditionele radiatoren. Dit zorgt voor één van de vele voordelen die vloerverwarming heeft. Maar waarom is het een voordeel dat vloerverwarming vanaf de grond verwarmd? Laten we samen kijken naar het verschil tussen deze twee manieren van verwarmen.
De flow van een radiator

Zoals je hier kunt zien blaast de radiator de warme lucht naar boven. Dit komt doordat de warme lucht moleculen gaan trillen en uitzetten, ze hebben hierdoor een grote ruimte nodig. De luchtdichtheid van warme lucht is lager dan die van koude lucht. Daarom stijgt warme lucht en zakt koude lucht naar beneden. Omdat een radiator verwarmt vanaf de zijkant ontstaat er een circulaire luchtstroming en heb je geen consistente afgifte van warmte. Dit in combinatie met een slecht geïsoleerde woning zorgt voor tocht. Tocht zorgt ervoor dat de thermostaat afkoelt en harder gaat stoken. Ook kan tocht ervoor zorgen dat de temperatuur in huis onaangenaam wordt waardoor je zelf de thermostaat hoger zet. 

De flow van vloerverwarming

In tegenstelling tot de radiator waarbij de luchtstroming circulair
verloopt verwarmt de vloerverwarming van beneden naar boven vanuit de gehele oppervlakte. Dit zorgt ervoor dat de kamer gelijkmatig gevuld wordt met warme lucht. Daardoor behoud je een constante temperatuur in de woning.  

Bekijk meer voordelen om te verduurzamen

Warmtepomp

Vloerverwarming werkt goed samen met een warmtepomp. Omdat een warmtepomp van nature op een lagere temperatuur stookt en het water in de vloerverwarmingsbuis niet warmer mag worden dan 45 graden. Doordat je minder hard hoeft te stoken zullen de maandelijkse kosten omlaaggaan.

Zonnepanelen

Warmtepompen werken op elektriciteit en kunnen daarom gevoed worden met de energie die de zonnepanelen opwekken.

Koelsysteem

Vloerverwarming heeft ook de mogelijkheid om de temperatuur dusdanig te verlagen dat je woning gekoeld wordt. Dit kan alleen samen met een warmtepomp een cv-ketel heeft deze capaciteiten niet.

 

Wij gaan voor een groene toekomst

 
 

In de Afgelopen 2 jaar hebben wij meer dan 1.000+ projecten afgerond. Van het creëren van groene daken naar het leggen van vele meters vloerverwarming. Wil jij dat wij dit ook voor jou doen? En heb je alle informatie gevonden om de juiste keuze te maken. Begin dan ook gelijk met vergroening van je toekomst en vraag direct een offerte aan!

 

Wat kun je alvast doen..

Om het proces voor ons te versnellen kun je bijvoorbeeld alvast de volgende punten onderzoeken en doorgeven bij de aanvraag:

– Is er een extra groep aanwezig op zolder?

– Weet je toevallig of je een 3 fase of 1 fase meterkast hebt? 

– Zijn er loze buizen waar kabels doorheen getrokken kunnen worden?

– Eventueel extra informatie bij een bitumen dak. (Type onderconstructie)

– Gaat er in de toekomst gezinsuitbreiding plaats vinden?

– Gaat er in de (nabije) toekomst een elektrische auto komen of andere elektrische apparaten die ervoor gaan zorgen dat het elektra verbruik omhooggaat?

– Wanneer wilt u de installatie geïnstalleerd hebben? 

Gaat het om een nieuwbouwwoning, geef ons dan het huidige verbruik door of probeer uit te zoeken wat het mogelijke verbruik kan gaan worden in de nieuwe woning. Ook de afmetingen van het dak zijn belangrijk.